www.yvanglavie.com

"Wereldprimeur": eerste volledige elektrische vloot tourbussen in Brussel

De MIVB heeft naar eigen zeggen een wereldprimeur: de eerste volledige elektrische vloot sightseeingbussen doet er zijn intrede. Daarmee wil Brussel opnieuw toeristen uit binnen- en buitenland verwelkomen, want door de coronacrisis hebben de bussen een jaar niet gereden. De milieuvriendelijke bussen zullen deze winter al ingezet worden.

De Brusselse sightseeingbussen staan door de coronacrisis al een poosje stil, maar met de eerste vloot elektrische sighseeingbussen wordt de draad weer opgepikt. “De tourbussen in Brussel hebben een jaar lang niet meer gereden en nu rijden ze opnieuw”, zegt An Van hamme van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. “Heel bijzonder is dat het gaat om een volledig elektrische vloot, wat trouwens een wereldprimeur is bij sightseeingbussen. De MIVB doet voor de uitbating een beroep op de RATP-groep die onder meer ook het openbare vervoer in Parijs uitbaat, maar vooral veel ervaring heeft met sightseeingbussen.”

Milieuvriendelijk

Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is opgetogen. "Met de terugkeer van de toeristische bussen in de Brusselse straten onderstreept het Gewest dat het opnieuw toeristen uit binnen- en buitenland wil verwelkomen. Dit nieuwe aanbod, dat bovendien ook milieuvriendelijk is, komt bovenop een brede en gediversifieerde waaier van activiteiten in Brussel en zal bezoekers de kans bieden om via een tocht door de verschillende wijken ons prachtige hoofdstedelijk gewest te ontdekken."

Deze winter zullen twee elektrische bussen twee routes afleggen waarop toeristen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunnen ontdekken. In de zomer van 2022, afhankelijk van de coronacrisis, zal dat worden uitgebreid naar zes bussen. Als de vraag groot is, kan dat aantal nog worden uitgebreid.

Meest gelezen