Foto ter illustratie

Inbreker in Borsbeek tevergeefs gezocht met helikopters: "Verder aan de slag met camerabeelden"

De politie in Borsbeek zette gisterenavond helikopters in om een man op te sporen die wilde inbreken in een woning. Iemand had dat gezien en gemeld via het noodnummer 101. "We zijn de verdachte wel kwijtgeraakt, maar we gaan verder met camerabeelden om de juiste persoon te identificeren", zegt Marlies Thijs van politiezone Minos. 

Rond 18 uur gisterenavond konden Borsbekenaars een helikopter zien overvliegen, want de politie was op zoek naar een inbreker. "We hadden een telefoontje gekregen via 101 dat er iets verdachts aan het gebeuren was aan een woning in de Louis Huybrechtsstraat, waarop we de helikopter hebben ingezet om de verdachte goed te kunnen volgen", legt Marlies Thijs van politiezone Minos uit. Hoewel de verdachte kon ontkomen, heeft de politie wel camerabeelden waarmee ze de man nu proberen te identificeren. 

De politie benadrukt nog dat het belangrijk is om gelijkaardige incidenten altijd te melden via het noodnummer 101. "We vragen aan de mensen om mee een oogje in het zeil te houden en het te melden als ze iets verdachts zien. Dan kunnen wij tussenkomen, zoals dat vandaag is gebeurd", zegt Thijs. 

Tijdens deze donkere winterdagen merkt de politiezone ook een stijging in het aantal woninginbraken. "Dieven zien nu meer kansen om in te breken. Onze diefstalpreventieadviseurs krijgen dan ook veel meer meldingen om toezicht te houden bij huizen. We hopen dat zoiets ook al werkt", besluit Thijs.

Meest gelezen