Kerstbus in Tienen moet het lokaal shoppen stimuleren tijdens koopweekends 

Omdat ook de lokale handel het tijdens de coronaperiode moeilijk heeft, wil de stad Tienen de handelaars ondersteunen met het inleggen van een kerstbus. De bus brengt inwoners van en naar het handelscentrum van de stad. Met dit initiatief wil de stad Tienen het shoppen in eigen stad promoten.

“De bus is prachtig mooi ingekleed. Het is één grote bus en hij rijdt elektrisch", zegt schepen Eddy Poffé (Open VLD). "Het is de bedoeling is om inwoners heen en terug naar het handelscentrum te brengen waar ook een kerstmarkt is.  Er zullen voorstellingen zijn van Theater Tol tijdens het openingsweekend van ‘Wintermagie in Tienen’ op onze vernieuwde Grote Markt. Met zo’n 300 handelaars kunnen we de bezoekers toch een mooi aanbod geven.”

(lees verder onder de foto)

Tijdens de koopweekends zorgt de stad voor gratis parking: “We bieden onze inwoners op vrijdagavond, zaterdag en zondag het comfort aan om gratis te parkeren tijdens deze koopweekends, zodanig dat het een stimulans is om naar het handelscentrum af te zakken”, zegt Poffé.

De kerstbus rijdt op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18, zondag 19 en zondag 26 december ’21 en op zondag 2 januari ’22.

Meest gelezen