Radio 2

Koor mag repeteren in tribune voetbalclub OHL: "Spectaculaire plek"

Een Leuvens koor heeft een originele oplossing gevonden nu het door de coronamaatregelen niet meer binnen mag repeteren: oefenen in de tribune van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. De voetbalclub zag het idee meteen zitten en dus mocht het koor gisteren voor de eerste keer in tribune 4 repeteren. 

Geen supporters of voetbalfans in tribune 4 gisterenavond, het vak waar ze anders het luidst roepen en zingen. Maar wel het Leuvense koor Vocal Skyline Leuven. Door corona mag het koor niet meer binnen repeteren, en dus zochten én vonden de koorleden een originele oplossing: de repetities verplaatsen naar het stadion van voetbalclub OHL. 

Dirigente Donia Surowiec vertelt hoe ze op het idee kwam: "De maatregelen zijn nu zo strikt dat we op zoek moesten gaan naar een buitenlocatie. Maar dat is niet simpel. Het mag er niet te hard waaien of regenen. We moeten een beetje beschut kunnen staan maar ook niet te dicht bij elkaar. Dit is eigenlijk de enige plek die zich daar het best toe leent. We zijn de voetbalclub dan ook erg dankbaar dat we kunnen doorgaan."

De verschrikkelijke sneeuwman

En ook de koorleden zijn erg blij dat ze hun geliefde hobby weer kunnen uitoefenen, ook al is de koude niet te onderschatten. "Het is waar dat twee uur buiten in de kou zingen, niet ideaal is voor de stem. Het is belangrijk dat we daarom onze stem goed opwarmen. Maar eens we samen zingen, komt die warmte vanzelf. We zijn blij dat we op zo'n spectaculaire plek kunnen repeteren, en als we thuis komen nemen we snel een bad (lacht)."

Ook de andere dames hebben oplossingen gevonden om die koude te lijf te gaan. "Ik heb veel laagjes aangetrokken en daar bovenop sjaals, mutsen, handschoenen, alles wat ik maar kon vinden. Ook al zie ik er nu uit als de verschrikkelijke sneeuwman (lacht). Sommigen hebben zelfs ski-ondergoed aangetrokken. Het belangrijkste is dat we droog blijven, en dat lukt hier in de tribune. Maar de meesten van ons hebben voor alle zekerheid toch een potje thee mee genomen." 

Meest gelezen