KRC Genk stelt evenement Winterbreak voor jeugdvoetbalclubs uit tot volgend jaar

KRC Genk stelt de eerste editie van de KRC Genk Winterbreak met een jaar uit. De KRC Genk Winterbreak was bedoeld voor de Limburgse jeugdvoetbalclubs die het door de coronacrisis  financieel moeilijk hebben. Want de clubs hebben hun kantines een tijdlang moeten sluiten en konden ook geen evenementen organiseren om de clubkas te spijzen. De opbrengst van de Winterbreak was bedoeld als financiële steun voor de Limburgse jeugdvoetbalclubs.  

Ook de Limburgse jeugdvoetbalclubs hebben het de afgelopen twee jaar moeilijk door de coronacrisis. Veel clubs hebben financiële problemen doordat bijvoorbeeld de kantines een tijdlang dicht moesten en er minder inkomsten waren. Maar voor de spelers waren de afgelopen twee jaar ook mentaal moeilijk doordat ze niet konden spelen of trainen. Daardoor hadden ze ook minder sociaal contact.  

Winterbreak moest een mentale en financiële opsteker worden voor de Limburgse jeugdvoetbalclubs

Winterbreak van KRC Genk was bedoeld als sfeervolle winter- en lichtjeswandeling op 29 december. Alle Limburgse jeugdvoetbalclubs konden ervoor inschrijven. Jeugdspelers konden er dan met hun familie naar toe en moesten daarvoor een kleine bijdrage betalen. Dat geld vloeide automatisch terug naar de clubs. Door de verstrengde coronamaatregelen wordt het evenement uitgesteld naar volgend jaar. Voor de editie van dit jaar waren er al 6.000 inschrijvingen. De tickets blijven geldig voor de editie van volgend jaar. 

Meest gelezen