Archieffoto VRT NWS

Kursaal Oostende stelt grote verbouwingswerken uit tot 2024

Het Kursaal van Oostende stelt een grote verbouwing uit. Normaal zou het Kursaal in 2022 tijdelijk zijn deuren sluiten om het auditorium te verbouwen, zodat er ook concerten kunnen gespeeld worden voor een staand publiek. Maar nu blijft het nog anderhalf jaar langer open voor het publiek dan oorspronkelijk gepland. 

In 2020 werden de nieuwe plannen bekend gemaakt voor de verbouwingen van het Kursaal Oostende. Het auditorium zou aangepast worden, zodat er zowel concerten met een staand publiek, als theatervoorstellingen voor een zittend publiek kunnen plaatsvinden. Nu kunnen er iets meer dan 2.000 mensen zittend genieten van een voorstelling. Na de verbouwing zullen er 3.150 toeschouwers, staand en zittend, in het Kursaal binnen kunnen. Maar die verbouwingswerken worden vooruitgeschoven naar begin 2024. 

Agenda nog onzeker

Verschillende concerten en evenementen, die door de coronacrisis uitgesteld werden, kunnen nu toch doorgaan. Maar door de huidige maatregelen is de exacte planning van alle voorstellingen volgens Gwen Nijs, adjunct-directeur van het Kursaal Oostende nog onzeker. "We hebben nog geen duidelijke vooruitzichten tot wanneer exact de huidige maatregelen voor ons gelden. Voorlopig is dat tot 28 januari, maar wij wachten af wat het Overlegcomité zal beslissen in de week van 20 december. Ondertussen hebben we beslist om op langere termijn, tot 2024, ruimte te maken om een goeie programmatie te kunnen voorzien. Zo kunnen we de voorstellingen, die opnieuw moeten verplaatst worden, nog verder aanvullen."

Meest gelezen