Radio 2

Lek in waterleiding van automatisch blussysteem in winkelcentrum K In Kortrijk veroorzaakt wateroverlast

In het winkelcentrum K In Kortrijk waren alle winkels deze middag gesloten na een groot waterlek. De aansluiting van de waterleiding voor het automatische blussysteem van het winkelcentrum barstte net boven de winkel Mediamarkt. Hoeveel schade er exact is bij de getroffen winkels, is nog niet helemaal duidelijk. 

Rond 15 uur deze middag in het winkelcentrum K In Kortrijk barstte de aansluiting van de waterleiding op het sprinklersysteem, het automatische blussysteem dat zich in het plafond boven de Mediamarkt bevond. Daardoor kwam het water langs het plafond Mediamarkt binnen en moest de winkel vroeger zijn deuren sluiten. Net zoals decoratiewinkel Casa en boekenwinkel "Boekenvoordeel", waar het water naar binnen liep. Ook de roltrappen en de liften in het winkelcentrum werden stilgelegd. 

Radio 2

"Een lek met heel wat gevolgen", vertelt winkelmanager van K In Kortrijk, Dominique Desmytere. "Omdat het water door het plafond van Mediamarkt kwam, stond niet alleen de vestiging deels onder water, maar zijn waarschijnlijk ook heel wat toestellen beschadigd. De medewerkers en het personeel van de K zijn dan onmiddellijk begonnen aan de opruimingswerken. De brandweer kwam ook even kijken, maar zij konden het water niet wegpompen, omdat het niet hoog genoeg stond. Daarom moeten we alles zelf doen."

In het winkelcentrum zullen de opkuiswerken nog de hele avond duren. Hoe de waterleiding, die aansluit op het blussysteem is kunnen barsten, is nog niet duidelijk. 

Winkels morgen terug open

Maar de getroffen winkels zetten alles op alles om morgen terug te kunnen openen. "Wij hebben verschillende vestigingen in West- en ook in Oost-Vlaanderen, die de mediamarktwinkel in de K In Kortrijk opnieuw kunnen bevoorraden. We doen ons best dat de klant zo weinig mogelijk hinder zal ondervinden. Als de klant een product wil, dat door de waterschade niet meer voorradig is in de winkel, dan zullen we die met de online webshop verder helpen. De precieze schade zal opgemeten worden door experten van de verzekering. Wij hopen dat dit snel afgehandeld wordt", zegt Janick De Saedeleer, woordvoerster MediaMarkt. 

Radio 2

Meest gelezen