Twitter

BEKIJK - Bestelwagen rijdt via sporen Brussels tramstation binnen

Op sociale media is een filmpje verschenen van een bestelwagen die op de tramsporen rijdt in Brussel. Het voertuig rijdt op de sporen een ondergronds station in, kruist een aankomende tram en valt dan stil ter hoogte van het perron. 

Op de beelden is te zien hoe een witte bestelwagen tegen vrij hoge snelheid over de sporen een ondergronds tramstation inrijdt. Ter hoogte van het perron kruist hij een tramstel, dat uit de tegenovergestelde richting komt aanrijden. Dan begeven de banden van de bestelwagen het en stopt de dolle rit.

Bekijk hier het filmpje en lees verder onder de tweet.

Volgens Bruzz deed het incident zich afgelopen zaterdag rond acht uur voor in het metrostation Diamant in Schaarbeek. Het voertuig werd met een takelwagen van de MIVB uit de tunnel gesleept. Door het incident was het tramverkeer tot de middag onderbroken. 

Wat de bestuurder heeft bezield, is nog niet duidelijk. Er wacht hem in alle geval een gepeperde rekening voor het wegslepen van zijn bestelwagen en de herstelling van de beschadigde infrastructuur. Voorts zal hij de hinder op het tramnet moeten vergoeden, de herstelling van zijn voertuig moeten betalen en mogelijk nog een boete krijgen voor zijn rijgedrag. 

Meest gelezen