Ook openluchtschool ontsnapt niet aan mondmaskers: "verluchting is goed, maar kunnen niet overal 1,5 meter afstand houden"

Ook in de Openluchtschool Sint-Lutgardis moeten alle kinderen vanaf 6 jaar verplicht een mondmasker dragen, ook al zitten ze zo goed als buiten. "Er is hier inderdaad ontzettend veel ventilatie, maar in de lokalen kunnen we niet altijd de afstandregel van 1,5 meter naleven", zegt directeur Gwenda De Wachter bij Radio 2 Antwerpen. "We doen wel heel veel activiteiten buiten en daar kan het mondmasker uiteraard wel af."

In de Openluchtschool Sint-Lutgardis in Brasschaat staat er in elke klas een wand volledig open zodat de kinderen in de buitenlucht zitten. Moeten ze dan wel een mondmasker op? "Toch wel, want we moeten net als alle andere scholen alle regels volgen", zegt directeur Gwenda De Wachter. "We hebben ontzettend veel ventilatie, maar we kunnen niet in alle lokalen genoeg afstand houden tussen de leerlingen. Daar moeten ze dus een mondmasker op."

"Elke klas heeft wel een tuintje met een picknicktafel en we doen ook heel veel activiteiten buiten. De kinderen kunnen dus regelmatig hun mondmasker afzetten", vertelt De Wachter. "We hebben voorlopig nog maar weinig negatieve reacties van de ouders gekregen. Er was nu bijvoorbeeld wel een moeder die een mail had gestuurd omdat ze ongerust was, maar die bel ik dan op en dan leg ik alles duidelijk uit."

We zijn tot aan de herfstvakantie volledig gespaard gebleven, maar nu is het hier toch ook ontploft

Gwenda De Wachter, directeur Openluchtschool Sint-Lutgardis

De openluchtschool in Brasschaat is lang gespaard gebleven van coronabesmettingen. "Tot aan de herfstvakantie hebben we geen enkele klas moeten sluiten, maar nu is het hier helaas ook ontploft", zegt De Wachter. "Er zijn nu enkele klassen in quarantaine. De besmettingen komen vooral van buitenaf. Van de ouders of van buitenschoolse activiteiten."

Meest gelezen