MARNIK AERTS

Opvangcentrum asielzoekers in Mechelen ontruimd na brand

In het opvangcentrum voor asielzoekers in Mechelen is vanmorgen brand ontstaan. Alle bewoners zijn op tijd buiten geraakt, er vielen geen gewonden. De brandweer had het vuur snel onder controle maar het gebouw moest nog verlucht worden. De bewoners werden daarom tijdelijk in de Stadsschouwburg opgevangen. De brand is accidenteel ontstaan, waarschijnlijk door een sigarettenpeuk.

Rond 8.30 uur brak er brand uit in het opvangcentrum voor asielzoekers aan de Zwartzustersvest. "Eén van de personeelsleden kwam net aan en zag de vlammen", vertelt Hilde Demarré, adjunct-manager opvang asielzoekers bij Rode Kruis Vlaanderen. "De brandweer is onmiddellijk verwittigd en het vuur was snel onder controle. " 

"Iedereen is onmiddellijk geëvacueerd op het moment dat de brand is ontdekt", zegt Demarré. "Dat is heel rustig verlopen. De bewoners zijn naar een warme plek gebracht in de Stadsschouwburg." De brandweer heeft het gebouw enkele uren verlucht en de bewoners konden weer terugkeren naar het centrum.

Uit onderzoek blijkt dat de brand accidenteel is ontstaan en dat er dus geen kwaad opzet in het spel is. De brand begon vermoedelijk bij een sigarettenpeuk.

In het opvangcentrum zijn 230 bewoners ingeschreven.

MARNIK AERTS

Meest gelezen