Belga

Organisatie Halle carnaval wil dat carnaval volgend jaar absoluut doorgaat: "Wij staan helemaal klaar"

De organisatie van Halle carnaval wil dat carnaval volgend jaar in maart absoluut doorgaat. Samen met de stad Halle en met de veiligheidsdiensten wordt bekeken of dat kan. "Wij zien op dit moment geen enkele reden waarom carnaval over vier maanden niet kan doorgaan", klink het

De Hallenaren zitten op hete kolen. Al twee keer is carnaval door corona afgelast, de eerste keer één week voor de stoet. "Dat was emotioneel zeer zwaar", zegt Jos Appelmans van Halattraction. "De helft van de foor stond toen al opgesteld op het Stationsplein. Ik ben die mensen toen het slechte nieuws moeten gaan brengen."

We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar hoop doet leven

Jos Appelmans, Halattraction

De organisatie wil absoluut dat carnaval volgend jaar doorgaat en daarover heeft ze samengezeten met de stad en met de veiligheidsdiensten. “Alles wordt voorzien dat carnaval kan doorgaan", gaat Appelmans verder. "Wij zien op dit moment geen enkele reden waarom carnaval over vier maanden niet kan doorgaan. We hebben natuurlijk geen glazen bol, maar hoop doet leven. Wanneer mensen zich houden aan de regels en alles gaat de goede kant op zoals we vandaag toch een beetje mogen hopen, dan hopen we dat carnaval kan doorgaan. Het zou heel erg zijn wanneer we het nog een jaar moeten uitstellen.”

Van in 2020 zijn de praalwagens al klaar en dat is een voordeel ten opzichte van andere steden als Aalst: “Wij staan klaar, hier en daar moet er wat gepimpt worden. De wagens staan in hangars stof te vangen, maar de groepen zijn klaar om dat bij te werken en om hier en daar een stuk te vernieuwen", zegt Appelmans. 

Halle carnaval is er normaal gezien dus in maart volgend jaar.

Meest gelezen