Radio 2

Speelparadijs van 500 m2 opent in hartje Brussel

Op de Anspachlaan in Brussel is een grote speelhal geopend van maar liefst 500 vierkante meter. Daarmee is het één van de grootste van ons land. Bezoekers kunnen computergames spelen zoals Mario Kart maar ook op racing simulatoren rijden. De trend komt overgewaaid uit Nederland, en zet nu voor het eerst voet in België.  

Gamestate Arcades zijn een hype in Nederland, en voor het eerst gaat er een ook zo'n spelletjesparadijs open in België. Midden in de voetgangerszone kunnen bezoekers verschillende computergames uittesten. “Op dit moment is dit een van de grootste arcadehallen in België”, vertelt eigenaar en CEO Roel Veltmeijer. “We hadden hem zelfs groter gewild, maar dat was op deze locatie niet mogelijk. Onze arcadehal in Brussel is 500 vierkante meter groot en normaal bestrijken we het dubbele van deze oppervlakte. Deze arcadehal bevindt zich wel in het hypercentrum en die locatie is ook belangrijk.”

Op die 500 vierkante meter bevinden zich 40 spelletjes zoals Airhockey, Pong, Moto GP, Pacman, Mario Kart en Tomb Raider. Grote klassiekers onder de gamefanaten zoals Andy Pacquet (18). “Dit is echt plezier maken. Het is de eerste keer dat ik op deze manier game, maar het is de moeite waard. De spelletjes zijn leuk en heel divers. Ik heb ook het gevoel dat er voor alle leeftijden wat te zien is."

Kaart opladen

Wie zin heeft voor een avondje gamen kan een kaart opladen met geld. Je wint ook punten waar je dan later prijzen mee kan ophalen. De Gamestate Arcade is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar of die begeleid wordt door een volwassene. Het spelletjesparadijs is gelegen op de Anspachlaan nummer 13 en opent elke dag om 12 uur. 

Radio 2

Meest gelezen