Belga

Twee nieuwe assistenten voor de Last Post in Ieper

De Last Post Association heeft 2 nieuwe assistenten gekozen: Bart D'Hulster en Johan Moors. Als "ceremonial assistants" zullen zij mee instaan voor de ondersteuning van de dagelijkse Last Post. Het was de eerste keer ooit dat de Last Post Association een vacature uitschreef. 

De Last Post Association schreef voor het eerst in haar 93-jarig bestaan een vacature uit voor een extra medewerker, een ceremonial assistant. Zo een assistent begeleidt de bezoekers en helpt mee de rust te bewaren tijdens de ceremonie, elke avond om 20 uur onder de Menenpoort. Er waren zoveel goede kandidaten dat de Last Post Association er twee koos: Bart D'Hulster uit Ieper en Johan Moors uit Vlamertinge.

Groot engagement

"Mijn doel is om de vele slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken", zegt Johan Moors. "Ik werk in het In Flanders Fields Museum en zag het wel zitten om ook de Last Post ceremonie te begeleiden. Maar ik wilde daar wel goed over nadenken. Want het vraagt toch wel een groot engagement: je moet elke dag aanwezig kunnen zijn. Ik heb dat ook met mijn gezin besproken. Iedereen was akkoord, dus heb ik mijn kandidatuur gesteld. Ik wil dit engagement nu voor zeer lange tijd aangaan!"

Met ook nog Brian Claeys, Gilbert Denturck en Youri Van Miegroet heeft de Last Post nu een groep van vijf ceremonial assistants. In een beurtrol zullen twee van hen elke avond aanwezig zijn om de plechtigheid te ondersteunen.

Meest gelezen