Radio 2

Uitgestelde celstraf voor sauna-uitbater die in Gent drugs-en seksfeestjes hield

De uitbater van een Gentse privésauna is veroordeeld tot een uitgestelde celstraf nadat hij tijdens de tweede lockdown een drugs- en seksfeest had georganiseerd met 6 andere mannen. “We leven in een vrije samenleving, maar u overtrad schaamteloos alle regels tijdens zo'n grote gezondheidscrisis”, vond de rechter. “Een schande.”

 

Een drugs- en seksfeestje in een Gentse sauna breekt de uitbater zuur op. Tijdens de tweede lockdown controleerde de politie na een tip een privésauna in Gent. De politie kon toen zeven mannen betrappen die zich naakt hadden verstopt in de tuin. De mannen hielden blijkbaar een seksfeestje waarbij er ook heel wat drugs werden gebruikt. De politie vond in de sauna grote hoeveelheden cocaïne, amfetamines en crystal meth. De mannen kregen een boete van 250 euro omdat ze het samenscholingsverbod hadden overtreden, maar de uitbater van de sauna moest voor de rechter verschijnen. En die heeft hem nu veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 16.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

Schaamteloos de regels tijdens corona overtreden

Uitspraak rechter

De man kreeg een uitgestelde celstraf van 18 maanden. Hij moet dus niet naar de cel zolang hij geen nieuwe misdrijven pleegt. Daarbovenop moet hij ook een boete van 16.000 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. Voor het onwettig verkrijgen van coronasteun werd hij wel vrijgesproken. “We leven in een vrije samenleving maar u overtrad schaamteloos alle regels tijdens zo'n grote gezondheidscrisis”, motiveerde de rechter het vonnis. "Een schande."

 

De man kreeg een uitgestelde celstraf van 18 maanden. Hij moet dus niet naar de cel zolang hij geen nieuwe misdrijven pleegt. Daarbovenop moet hij ook een boete van 16.000 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. Voor het onwettig verkrijgen van coronasteun werd hij wel vrijgesproken. “We leven in een vrije samenleving maar u overtrad schaamteloos alle regels tijdens zo'n grote gezondheidscrisis”, motiveerde de rechter het vonnis. "Een schande."

Meest gelezen