Sandra Van De Walle

Vakbondsactie bij verzekeraar AG Insurance in Berchem wegens hoge werkdruk

Vakbondsmilitanten hebben vanochtend een tentje opgezet voor het gebouw van AG Insurance in Berchem, waar ze hun ongenoegen uiten en werknemers informeren. Ze voeren actie tegen de hoge werkdruk. Ook zijn ze niet te spreken over het feit dat de werkgever niet langer wil onderhandelen over een arbeidsovereenkomst voor telewerk, maar de werknemers daarover individueel benadert.

AG Insurance is de grootste verzekeraar van het land. Vorige week werd ook al actie gevoerd bij de vestiging in Charleroi maar omdat die niet geholpen heeft om de directie aan tafel te krijgen met verbeterde voorstellen, voeren de vakbonden vandaag opnieuw actie. Bij de vestiging in Berchem werken een 400-tal mensen.

" Vooral bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de dienstverlening aan particulieren en kmo's is de werkdruk zeer hoog. Die wordt al maanden aangekaart maar het sociaal overleg daarover verloopt heel stroef", zegt Sandra Van De Walle van ABVV-BBTK.

"In augustus vond er een verzoeningscommissie plaats, in oktober zijn dan een aantal maatregelen afgesproken om de werkdruk te verlagen en het sociaal overleg weer recht te trekken maar de directie houdt zich niet aan die maatregelen", zegt ze.

"Daarom hebben wij een stakingsaanzegging gedaan. Ook wilden we samenzitten over een cao telewerk, maar dat loopt ook vast, het bedrijf gaat werknemers dan individueel benaderen", zegt Van De Walle. 

"Verschillende werknemers willen deelnemen aan de vakbondsactie door geen telefoon meer op te nemen, zodat ze eens rustig kunnen doorwerken, maar ook dat wordt door de directie als werkweigering of staking gezien. Terwijl ze wel werken, want ze werken verder aan hun dossiers maar nemen alleen geen telefoon op." 

Met de actie willen de vakbonden dat de directie bereid is om weer in overleg te gaan over de hoge werkdruk en het telewerken. Ze waarschuwen dat andere acties zullen volgen zolang er geen toegevingen worden gedaan.

Meest gelezen