Vzw De Poezemoeders in financiële problemen nu kerstmarkten zijn afgelast: "opbrengst standjes nodig om kosten te dekken"

De vzw De Poezemoeders, een kattenasiel in Turnhout, vreest heel wat inkomsten mis te lopen nu de kerstmarkten zijn afgelast. Normaal hebben ze een standje op de kerstmarkten en met de opbrengst kunnen ze een deel van de kosten voor dierenvoeding en de dierenarts betalen. "We hebben dringend financiële hulp nodig", zegt Veerle Lefever bij Radio 2 Antwerpen.

"De kerstmarkten en andere evenementen zijn erg belangrijk voor ons om geld in te zamelen. We verkopen er producten, we houden een tombola en we zetten er een spaarpotje bijvoorbeeld. Het is het tweede jaar op rij dat dit allemaal wegvalt, dus dat zijn belangrijke inkomsten die wij missen", vertelt Veerle Lefever, de verantwoordelijke van de vzw.

"Het gaat niet om duizenden euro's natuurlijk, maar we kunnen al het geld gebruiken omdat we geen subsidies krijgen", gaat Lefever verder. "We hopen nu op steun via onze webshop en door vrije giften, dan kunnen we de komende maanden overbruggen."

Vzw De Poezemoeders vangt momenteel zo'n 60-tal katten op. "Dat zijn er opvallend meer dan andere jaren", zet Lefever. "We merken dat er tijdens de coronacrisis meer katten gedumpt worden, en vaak zijn de beestjes ook erg ziek. Ik wil dus zeker ook nog eens oproepen om goed na te denken voor je een kat in huis neemt."

Meest gelezen