Rock Island Auction

Wapens van Napoleon geveild in de Verenigde Staten

Een set wapens die ooit eigendom was van de Franse keizer Napoleon is voor 2,5 miljoen euro van eigenaar veranderd. Deze wapens waren onderdeel van een grootschalige veiling van historische wapens, in totaal bracht de hele verkoop meer dan 25 miljoen op. 

De set wapens van Napoleon bestaat uit een karabijn, twee grote pistolen, twee zakpistolen en een sierzwaard. Het waren de topstukken van de veiling in de VS. De wapens werden in 1816, een jaar na Napoleons nederlaag bij Waterloo, voor het eerst al samen tentoongesteld. En sindsdien vormden ze al één verzameling. Van het zwaard is bekend dat Napoleon het bij verschillende officiële gelegenheden heeft gedragen.

De hele veiling van tientallen historische wapens bracht dus meer dan 25 miljoen euro op. Volgens het veilinghuis was het daarmee de op een na meest succesvolle wapenveiling uit de geschiedenis. Wie de wapens van Napoleon heeft gekocht, is niet bekendgemaakt. 

Meest gelezen