Radio 2

Wegenproject in Kruisem stilgelegd, de gemeente is onthutst

Kruisem wil op de N437 onder meer betere verbindingen voorzien tussen Lozer en buurgemeente Nazareth. Daarvoor zijn ondertussen al 134 onteigeningen gebeurd, zowel van huizen als van voortuintjes. Nu betwist een vzw uit Brugge de vergunning van de werken omdat bij de grote werken er bomen zouden moeten sneuvelen. "Dat klopt niet", laat schepen Robrecht Bothuyne (CD&V) weten. "Er komen nieuwe bomen in de omgeving en we houden er ons aan dat elke boom die verdwijnt, er op een andere plaats een bijkomt."

De gemeente is van plan om de N36 veiliger te maken. Zo komen er fietspaden, een nieuwe rijweg en wordt het water van de riolen gezuiverd. De werken zijn stilgelegd omdat een vzw uit Brugge vindt dat er geen bomen mogen verdwijnen. "Het is onbegrijpelijk", zegt schepen Robrecht Bothuyne (CD&V). "We willen net voor meer veiligheid zorgen en dan krijgen we plots via via te horen dat de werken moeten worden stilgelegd. Dat kan niet en zo werkt het niet."

Er is geen communicatie geweest van de vzw en dat betreuren we

Schepen Robrecht Bothuyne

"De vzw heeft ons niets op voorhand laten weten en dat betreuren we zeer erg", aldus nog de schepen. "Nu moeten we wachten op de Raad voor Vergunningsbetwistingen om te horen wat we mogen doen. Ondertussen hebben we al onteigend en zijn de werken klaar om te beginnen. Het is geen manier van werken. We zijn verplicht te wachten. Pas volgende week weten we meer. Dan wordt het duidelijk of de werken mogen doorgaan of niet."

Meest gelezen