Videospeler inladen...

Minister Weyts vraagt niet te polariseren rond mondmaskerregel: "Maak het toch niet moeilijker"

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) roept alle politici op om de polarisering over de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar niet op te drijven. Zoals bekend is Weyts zelf een koele minnaar van de mondmaskerplicht in het lager onderwijs, maar hij past wel de maatregel toe die het Overlegcomité vorige week heeft beslist. Weyts belooft te ijveren voor een zo snel mogelijke afschaffing van de mondmaskerplicht in het onderwijs. 

Er is de afgelopen dagen heel wat inkt gevloeid over de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar en de discussie over de maatregel blijkt nogal wat emotie los te weken bij een aantal ouders. Vlaams fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) probeerde die emoties met veel pathos te vertolken in het Vlaams Parlement. 

Ik weet dat de verleiding voor politieke partijen soms groot is om een en ander politiek uit te buiten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)

Maar Ben Weyts - die zelf teleurgesteld reageerde na de beslissing van het Overlegcomité van vorige vrijdag - roept op tot terughoudendheid. "Sommige maatregelen nemen we eufemistisch gesteld niet van harte. Maar als het gaat over dat mondmasker: je ziet dat de scholen echt het beste ervan maken."

De minister doet een oproep, los van het gegeven of je nu voor of tegen die mondmaskers bent. "De regel is er. Een vriendelijke oproep: maak het alsjeblief niet moeilijker voor de scholen, voor de ouders of voor de kinderen."

Weyts richt zich tot Vlaams Belang zonder die partij bij naam te noemen. "Ik weet dat de verleiding voor politieke partijen soms groot is om een en ander politiek uit te buiten. Mag ik alsjeblief vragen van dat niet te doen, en ouders niet op te zetten tegen scholen, kinderen niet tegen elkaar op te zetten?" Zij die dat wel doen, hebben volgens Weyts niet het beste voor met kinderen.

We gaan ervoor zorgen dat die mondmaskerplicht zo snel mogelijk verdwijnt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)

Zelf wil Weyts zo snel mogelijk af van de mondmaskerplicht. "We gaan ervoor zorgen dat die mondmaskerplicht zo snel mogelijk verdwijnt, en voor wat mij betreft voor álle leeftijden."

Ben Weyts roept op om de mondmaskerplicht niet politiek te exploiteren.

Videospeler inladen...

Meest gelezen