Britse premier Boris Johnson papa geworden van een dochtertje

De Britse premier Boris Johnson en zijn vrouw Carrie Symonds zijn vandaag opnieuw ouders geworden, dit keer van een meisje. Carrie is vanmorgen in een ziekenhuis in Londen bevallen, en zowel de moeder als de dochter "stellen het goed en zijn gezond", zegt een woordvoerder van het koppel. Het is hun tweede kindje.

Boris Johnson en zijn vrouw Carrie kondigden vanmorgen de geboorte van hun tweede kindje, een dochter, aan. Carrie kondigde de komst van de kleine Johnson eerder al aan op haar Instagram. Ze hoopte dat dit kindje een "regenboogbaby" werd, want eerder dit jaar heeft ze een miskraam gehad. Deze keer is het kleine meisje gezond en wel op de wereld gezet. 

"Zowel moeder als dochter maken het erg goed", zegt hun woordvoerder. "Het echtpaar wil graag het briljante kraamteam van de NHS (National Health Service, red.) bedanken voor al hun zorg en steun."

7 kinderen

Het koppel trouwde begin dit jaar, in mei, en hebben nog een kind samen: een zoon, Wilfred. Hij is momenteel 1 jaar. Boris Johnson heeft daarnaast nog 5 andere kinderen, 4 uit zijn vorige huwelijk met Marina Wheeler en een kind uit een buitenechtelijke affaire.

De eerste minister weigerde altijd over zijn privéleven te praten, maar begin september leek hij tijdens een interview bij de Amerikaanse zender NBC dan eindelijk te bevestigen dat hij in totaal 6 kinderen heeft (nu dus 7). Hij voegde daaraan toe: "Het is fantastisch. Het is een hoop werk, dat kan ik je wel vertellen, maar ik vind het absoluut geweldig. En ik verschoon veel luiers, voor het geval iemand iets anders zou denken... Dat doe ik."

Meest gelezen