Bruno Bakeroot

Bruno ijsbeert voor het goede doel: "Na mijn zwaar ongeval had ik heel veel aan koudwatertherapie"

Bruno Bakeroot uit Oostende gaat zaterdag 1.500 meter zwemmen in de Noordzee met alleen maar een zwembroek en een badmuts aan. Hij doet dat om geld in te zamelen voor borstkankerorganisatie Think Pink.

Bruno Bakeroot raakte 2 jaar geleden betrokken bij een zwaar ongeval. Bij het indoor klimmen in de sporthal van Brugge viel hij 10 meter naar beneden.  Stappen is sinds zijn ongeval nog altijd moeilijk, maar fietsen en zwemmen, lukken wel prima. "Tijdens mijn revalidatie kwam ik in contact met koudwatertherapie. Daar had ik enorm veel aan. Ik ben het ook na mijn revalidatie blijven toepassen."

Tijdens zijn revalidatie van 6 maanden raakte hij ook onder de induk van organisaties die zich inzetten voor mensen die revalideren. "Daarom zet ik me nu in voor Think Pink. Mensen kunnen me sponsoren voor mijn zwempartij in de Noordzee."

9,6 graden valt nog mee. Echte ijsberen zwemmen wedstrijden in water van 5 graden

Bruno Bakeroot, ijsbeer

Het water aan de kust is momenteel 9,6 graden. "Dat valt nog mee", zegt Bruno. "Echte ijsberen zwemmen wedstrijden in water van 5 graden. Het is niet zozeer de afstand die je zwemt die je in de gaten moet houden, het gaat meer over de tijd die je in het water blijft. Met deze temperaturen ligt de gevarenzone rond het half uur. Ik moet dus zorgen dat ik binnen de 30 minuten die 1.500 meter gezwommen heb. Normaal moet dat lukken."

Goed voorbereid

Bruno heeft hard getraind voor zijn stunt. "Normaal zwem ik 3 keer per week. De laatste weken ben ik bijna elke dag gaan zwemmen."

Veel supporters brengt hij zaterdag niet op de been. "Veel hangt af van het weer. Als de zee te woelig is, is het te gevaarlijk en bijna niet te doen om te zwemmen. We hopen dus op een kalme zee zaterdag." 

Meest gelezen