Buschauffeur De Lijn kritiek na zwaar ongeval in Wippelgem, vier reizigers lichtgewond

Bij een zwaar verkeersongeval in Wippelgem tussen een bus van vervoersmaatschappij De Lijn en een vrachtwagen zijn vijf gewonden gevallen. De buschauffeur is in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis met een helikopter van de MUG. 

Rond 10.30 uur deze voormiddag reed de bus van vervoersmaatschappij De Lijn achteraan in op een autotransport in de Drogenbroodstraat, in Wippelgem. De buschauffeur zat door de harde klap gekneld achter het stuur en moest door de brandweer bevrijd worden. 

De MUG-helikopter kwam ter plaatse en landde in een weide naast de rijbaan en vloog met het slachtoffer naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten is de man er heel erg aan toe.

Op de bus zaten tussen 15 en 20 reizigers, van wie er een aantal lichtgewond raakten. Een van hen is voor verzorging naar het ziekenhuis gegaan. 

De rijbaan is door het ongeval volledig versperd tussen de R4 en de Moleneinde. Een deskundige van het parket zal nog ter plaatse komen voor verder onderzoek. De schade aan de bus en het autotransport is alvast erg groot.

Meest gelezen