Radio 2

Dakwerker uit Koekelare bestolen: "Kiezen tussen aankoop nieuw materiaal of kerstcadeaus"

In Koekelare heerst een plaag van inbraken in bestelwagens. De laatste keer hebben dieven voor 5.000 euro aan materiaal gestolen uit de bestelwagen van een dakwerker. De man staat voor een hartverscheurende keuze, want nieuw materiaal kopen, betekent dat er geen geld overschiet voor kerstcadeaus voor zijn kinderen.

Vorige week werd er al ingebroken in 5 bestelwagens in de Veldstraat in Koekelare. Toen verdween voor meer dan 10.000 euro aan materiaal. Dakwerker Nick Van De Velde (38) was dus op zijn hoede: "Het grootste en duurste materiaal, zoals een nieuwe zaagtafel, had ik uit voorzorg al uit mijn bestelwagen gehaald. Ik woon in een smal straatje waar niet geparkeerd kan worden. De bestelwagen staat dus wat verderop in de Sterrestraat. Ik ging regelmatig eens kijken en woensdagochtend was het prijs. Er zat een groot gat in de achterdeur waarna ze een kabel konden doorknippen en het slot verwijderen. Mijn vrees werd waarheid: de hele bestelwagen was leeggeplunderd.” 

Radio 2

Nog maar 2 jaar zelfstandig

Dezelfde nacht werd ook een metselaar werd bestolen. Bij hem verdwenen een laser en slijpschijven. Als Nick optelt, wat hij kwijt is, komt hij uit op een totaalbedrag van 5.000 euro. “Het gaat om slijpschijven, een zaagmachine, schroevendraaiers op accu en heel wat ander materiaal om dak- en gevelwerken uit te voeren. Veel materiaal was nog redelijk nieuw want ik ben nog maar 2 jaar zelfstandig. Ik had er dus flink in geïnvesteerd. Nu heb ik ook nog problemen met de bestelwagen, die ik huur. Dat huurcontract zou om onduidelijke reden stopgezet worden, tenzij ik de schade op eigen kosten laat herstellen."

Gezin met 7 kinderen

Wat Nick het meest kwetst, is dat zijn kinderen er de dupe van zijn. "De kerstgeschenkjes liggen nog niet onder de boom. Ik ben papa van 7 kinderen en er is een 8ste op komst. Mijn vrouw en ik wilden altijd al een groot gezin. Ik kom zelf uit een gezin van 8. Mijn jongste is nu 1,5 jaar en mijn oudste 18. Ik kan mijn kinderen toch geen lege Kerst geven? Zij mogen hier niet het slachtoffer van worden."

Ik kan mijn kinderen toch geen lege Kerst geven?

Nick Van De Velde, dakwerker

Anderzijds heeft Nick geen andere keuze dan nieuw materiaal aan te kopen, anders kan hij niet aan het werk blijven. "Op deze manier ben ik geruïneerd. Ik zal waarschijnlijk als tussenoplossing wat materiaal huren bij bevriende dakwerkers. En hopen dat ik me er zo doorsla en toch genoeg cadeautjes onder de boom kan schuiven. In ieder geval worden het voor mij heel trieste feestdagen, maar ik wil dat mijn kinderen daar niets van merken”, zucht Nick.

Hij deed inmiddels aangifte bij de politie, die de inbraak onderzoekt.  

Meest gelezen