Genk opent walk-in testcentrum en testbus kan de baan op

 

In Genk is vandaag een nieuw testcentrum geopend. In het oude OCMW-wijkcentrum in Waterschei kun je voortaan gewoon binnenlopen om je te laten testen. De testbus op het Thorpark kan daardoor meer mobiel ingezet worden.

Testcapaciteit is het grote probleem tijdens de vierde coronagolf en in Genk was dat ook een precair probleem. Daarom wordt vanaf vandaag de testcapaciteit opgedreven door in het oude wijkcentrum van het OCMW in de Onderwijslaan een testcentrum in te richten. Daar kunnen dagelijks 250 mensen getest worden. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) kwam kijken bij de opening. "Mensen kunnen online hun testcode afhalen om zich hier te laten testen. Maar natuurlijk, niet iedereen is even handig met het internet, sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer. Dan kunnen ze hier ook gewoon binnenstappen, ze worden geholpen om die testcode te krijgen en kunnen meteen getest worden."

Nu kan de testbus de baan op

De voorbije weken stond er op het Thorpark in Waterschei een testbus. Die wordt voortaan mobiel ingezet. "Die bus heeft heel goed geholpen, maar ze kan ook ingezet worden op verschillende locaties waar de nood plots opduikt. Daarom is het belangrijk dat de bus zich kan verplaatsen en we hier over een vast testcentrum beschikken om zo de totale testcapaciteit wat te kunnen opdrijven", legt schepen van Sociale Zaken Ria Grondelaers (CD&V) uit.

Meest gelezen