Radio 2

Gloednieuwe fietsen voor fietslessen aan nieuwkomers in Roeselare

De Roeselaarse serviceclub De Ronde Tafel schonk 10 nieuwe fietsen aan Buurtsport Roeselare. “Voor heel wat nieuwkomers is dit de eerste keer dat ze op een tweewieler zitten. Maar we leren hen ook de regels om als fietser deel te nemen aan het drukke verkeer”, zegt vrijwilliger Frans Verhelst (80) die zich al zo’n 15 jaar inzet voor het project. 

Voor Sam Clabau, voorzitter van de Ronde Tafel Roeselare, was de keuze snel gemaakt. “Er zijn heel wat initiatieven die steun kunnen gebruiken maar wij kozen zeer bewust voor Buurtsport. Roeselare is een fietsstad waar de tweewieler centraal staat. Dan is het logisch dat we een initiatief steunen dat mensen vertrouwd wil maken met het fietsgebruik”, zegt Clabau. 

Tijdens een bedankingsmoment werden diploma’s uitgereikt aan de deelnemers van de fietslessen. Vrijwilligers zoals Frans Verhelst die instonden voor de begeleiding tijdens de fietslessen, werden ook in de bloemetjes gezet. In 2021 werden 5 reeksen van 12 lessen afgewerkt, goed voor zo'n 40 volwassenen nieuwkomers die leerden fietsen. 

Radio 2

Meest gelezen