BEKIJK - "#LikeMe" gaat internationaal: Vlaamse acteurs zingen hun hits nu ook in het Engels (en dat klinkt zo)

De acteurs uit "#LikeMe" zingen hun Nederlandstalige hits voortaan ook in het Engels. Ze doen dit nu in de Ketnetreeks over tieners op een middelbare school die in meer dan 10 landen is te zien. Hun stemmen worden in de verschillende talen door anderen opnieuw ingesproken en ingezongen, maar voor de Engelse versie mochten ze de zang zelf voor hun rekening nemen. Ontdek in dit artikel hoe dat klinkt.

Het eerste seizoen van "#LikeMe", over Caro en haar vrienden op een middelbare school, werd uitgezonden in 2019. Het unieke aan de reeks is dat de jonge acteurs in elke aflevering twee bekende Nederlandstalige nummers coveren. De formule sloeg meteen aan. Jongeren ontdekten vergeten pareltjes van vroeger, en hun ouders of grootouders konden meegenieten van de liedjes uit hun jeugd. 

Herontdek hier een fragment uit de allereerste aflevering van "#LikeMe":

Videospeler inladen...

Het succes was overweldigend. Er kwamen concertreeksen voor uitverkochte Lotto Arena’s, de belevingsexpo Smile#LikeMe bracht meer dan 35.000 bezoekers op de been en de albums staan jaar na jaar op nummer 1 in Ultratoplijst.

Intussen is "#LikeMe" ook een hit in het buitenland. De reeks is al te zien in meer dan 10 landen, waaronder Denemarken, Duitsland en Frankrijk. In die landen worden de dialogen en zangpartijen van de Vlaamse acteurs telkens gedubd in een andere taal. 

Zo klinken de acteurs wanneer ze gedubd zijn in het Engels:

Videospeler inladen...

Voor de Engelse versie van de liedjes zijn audities gehouden waaraan ook de originele Vlaamse acteurs hebben deelgenomen. Met succes: omdat hun stem het beste paste bij hun personages, werden zij zelf geselecteerd om hun eigen Nederlandstalige liedjes in het Engels te coveren.

Pommelien en Maksim moesten zelf op auditie: "Het zou jammer geweest zijn mochten we het niet hebben mogen proberen"

Videospeler inladen...

Voor de meeste acteurs was het wel even aanpassen. In het Engels zingen vergt een andere aanpak. Maar de meeste nummers krijgen zo wel meteen een internationalere uitstraling. 

Beluister hoe Francesco "Kon ik maar even bij je zijn" in het Engels brengt:

Videospeler inladen...

Het komt erop neer dat de Vlaamse acteurs zichzelf moesten dubben. De  liedjes die ze eerst in het Nederlands hadden gezongen, moesten ze nu in het Engels overdoen. "Afscheid nemen bestaat niet" van Marco Borsato bijvoorbeeld, werd vertaald als "I will always be near you". 

Pommelien zingt "Afscheid nemen bestaat niet" in het Engels:

Videospeler inladen...

Derde seizoen

Intussen zijn ook de eerste beelden vrijgegeven van het nieuwe, derde seizoen van "#LikeMe". Dat gaat van start op woensdag 12 januari 2022. Een jaar later volgt ook een vierde seizoen.

De formule blijft dezelfde: in elke aflevering worden twee klassiekers onder handen genomen. Onder meer "Dansen voor jou" van Isabelle A en "Laat me" van Ramses Shaffy krijgen binnenkort een facelift.

De cast blijft grotendeels dezelfde maar wordt uitgebreid met enkele nieuwe gezichten, zoals Lotte De Clerck ("Junior Eurosong", "The Voice van Vlaanderen"), Emanoel Nascimento Borges ("Panna") en MNM-dj en Familie-gezicht Aaron Blommaert.

Lotte De Clercq en Emanoel Nascimento Borges voelen zich meteen thuis in de groep:

Videospeler inladen...

Ook bij de volwassenen zijn er enkele nieuwkomers, onder wie Frank Focketyn ("Het Eiland", "Vaneigens",...) en Saar-Niragire De Groof ("Leef", "Red Light", "Cold Courage"). 

Bij de start van het nieuwe seizoen zijn Caro en Vince een koppeltje, maar lang niet alles verloopt naar wens. 

Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen:

Videospeler inladen...

Door de verstrenging van de coronamaatregelen worden de geplande concerten van #LikeMe op 26 en 27 december in het Sportpaleis uitgesteld. Ze worden verplaatst naar 9 en 10 april 2022. Tickethouders zullen per e-mail gecontacteerd worden en updates worden steeds op Ketnetvoorouders.be aangevuld.

Bij wijze van troost voor de fans zal de cast van "#Likeme" dit jaar toch nog één keer optreden, maar dan zonder publiek. Dat optreden wordt op nieuwjaarsdag uitgezonden op Eén, en later op Ketnet.

Pommelien zingt a capella "Porselein" in het Engels:

Videospeler inladen...

Meest gelezen