Radio 2

Machinist ‘vergeet’ te stoppen in station Diest, pendelaars in Hasselt met taxi naar huis

Pendelaar Kevin Segers keek vreemd op dinsdagavond op de late  trein van Antwerpen, via Leuven naar Hasselt. Ter hoogte van het station Diest reed de trein gewoon door, zonder te stoppen. 

“Het was de laatste trein en ik moest in Diest uitstappen, maar dat ging niet want de trein reed gewoon verder" vertelt pendelaar Kevin Segers. "Ik zat vooraan in de wagon, de deur van de machinist stond open en ik vroeg wat er gaande was. Toen zei de man dat hij vergeten was te stoppen.” Via de intercom in de trein klonk het even later een tikje anders: “Er werd omgeroepen dat de trein door omstandigheden het station was voorbij gereden en de conducteur liet ook weten dat er taxi’s zouden worden voorzien in het station van Hasselt.”

De NMBS bevestigt het voorval maar woordvoerder Dimitri Temmerman beklemtoont dat de veiligheid nooit in het gedrang is geweest. “Het ging om een vergissing en we wensen ons dan ook te excuseren bij onze reizigers die in Diest moesten zijn. Maar er werd geen veiligheidsfout gemaakt en er is ook geen rood sein genegeerd.”

Pendelaar Kevin kan er een beetje om lachen. “Gewone vertragingen dat maken we wel regelmatig mee, en het was best frustrerend om uiteindelijk pas anderhalf uur later thuis te zijn. Maar er zijn ergere dingen in het leven. Eigenlijk is het ook wel fijn dat ik nog regelmatig naar mijn werk kan en mag pendelen, dat kan niet iedereen zeggen in deze coronatijden.”

Meest gelezen