Foto: Radio 2

Mega-wegcontrole in Brussel: “Bijna de helft van de gecontroleerde voertuigen in overtreding”

Deze namiddag heeft Brussel Mobiliteit, samen met de politie, de douane, de dienst vreemdelingenzaken en nog tal van andere controlediensten een mega-wegcontrole gehouden. Meer dan 100 medewerkers waren betrokken bij de controle. De controleurs doorspitten speciale voertuigen zoals vrachtwagens, bussen, taxi's en zelfs limousines op het terrein van de Vroegmarkt in Brussel. 

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke mega-controle wordt georganiseerd. Brussel mobiliteit streeft er naar om jaarlijks minstens vier van die acties te organiseren maar omwille van corona is dat de afgelopen maanden niet gelukt. 

We hebben twee drones in de lucht die nu over Brussel vliegen op zoek naar verdachte voertuigen.

Frederik De Vos - Wegcontroles Brussels Gewest

De politie pikte de draad vandaag opnieuw op en daarvoor werden de grote middelen ingezet. Tientallen controleurs van uiteenlopende controlediensten kwamen ter plaatse om voertuigen te controleren. Die voertuigen werden uit het verkeer geplukt door een tiental motards van de politie. En omdat het nieuws van zo’n mega-controle via sociale media al snel de ronde doet, en mensen dus de weg waarlangs de controle gebeurt vermijden, gaan de motards ook in een ruime regio wagens uit het verkeer plukken en ze naar het controlecentrum begeleiden. Maar het gaat zelfs verder, zegt Frederik De Vos van de dienst Wegcontroles van het Brussels Gewest: "We hebben ook twee drones in de lucht die nu over Brussel vliegen op zoek naar verdachte voertuigen. Die worden dan uit het verkeer gehaald en gecontroleerd."

Resultaten

En de resultaten mogen er zijn. Van alle gecontroleerde voertuigen was bijna de helft in overtreding. Sommigen hadden niet alle vergunningen, anderen waren niet verzekerd of waren overladen. En dan waren er ook heel wat mensen die met onbetaalde boetes rondreden. Als er boetes betaald moesten worden, dan moest dat onmiddellijk gebeuren, anders ging er een wielklem op het voertuig.

Meest gelezen