Google Streetview

Petitie voor slimme verkeerslichten op fietssnelweg in Ruisbroek en Lot

Gemeenteraadsleden van Groen uit Beersel en Sint-Pieters-Leeuw vragen slimme verkeerslichten op de fietssnelweg F20 tussen Brussel en Halle. De lichten moeten fietsers toelaten om veilig een aantal gevaarlijke kruispunten over te steken, onder meer aan de sluis van Ruisbroek.

Jeroen Steeman is Groen-gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Leeuw. Hij ergert zich aan de huidige regeling. "De fietssnelweg F20 tussen Brussel en Halle is een van de drukste van het land. Aan het Sasplein in Ruisbroek bestond een voorrangsregeling voor fietsers, maar die is onlangs na het vernieuwen van de straat afgeschaft omdat maar weinig automobilisten ze respecteerden.  Voor Groen is de veiligheid van fietsers topprioriteit. Zij verdienen een veilige oversteekplaats en daarom pleiten we voor het plaatsen van slimme verkeerslichten in Ruisbroek."

Steeman krijgt steun van zijn collega uit Beersel, Kris De Greef. "Ook aan de Stationsstraat in Lot is het gevaarlijk oversteken voor fietsers. De gemeente Beersel beloofde een verkeerslicht te plaatsen, maar helaas staan we vandaag nog geen stap verder."

Steeman en De Greef pleiten voor het plaatsen van dynamische verkeerslichten in Ruisbroek en in Lot, net zoals die al bestaan in Lembeek. Dat is een verkeerslicht dat automatisch op groen springt als er fietsers willen oversteken. Zo kunnen zij comfortabel en veilig doorrijden. Voor auto's wordt het op die manier ook duidelijker dat ze voorrang moeten verlenen.

Er loopt een petitie-actie. Wie de petitie wil tekenen, kan dat hier.

Meest gelezen