Renovatieproblemen bij bib Oudenaarde: "Al twee maanden onmogelijk om een boek uit te lenen"

In Oudenaarde lopen de renovatiewerken aan de bibliotheek vertraging op en daardoor is het al twee maanden onmogelijk om er materiaal te ontlenen. Volgens de stad komt de aannemer de afspraken niet na. Hoe lang de werken nog zullen duren is onduidelijk, Oudenaarde voorziet binnenkort een afhaalbib als noodoplossing. 

De nieuwe bibliotheek van Oudenaarde aan het Vleeshuis aan de Kleine Markt zou normaal gezien al in oktober geopend zijn maar de renovatiewerken lopen ernstige vertraging op. "Hoe lang die zal oplopen is onduidelijk, de aannemer komt de afspraken niet na", zegt schepen Stefaan Vercaler (CD&V). "De aannnemer is intussen in gebreke gesteld en er zijn ook processen-verbaal opgemaakt." De werken gaan nu wel door maar wanneer ze helemaal af zullen zijn, is nog onduidelijk en daardoor weten ook de bezoekers van de bib niet wanneer ze er materiaal zullen kunnen ontlenen.

"Afhaalbib als noodoplossing"

Oudenaarde hoopt begin volgend jaar toch te kunnen heropenen. "We gaan een afhaalbib organiseren tijdens de kerstvakantie zodat mensen toch boeken kunnen ontlenen", zegt Vercamer nog. De stad voorzag tijdens de werken wel een tijdelijk bib maar die is intussen gesloten. Ontleners kunnen daardoor hun boeken ook al die tijd al niet terugbrengen. 

Bib van de toekomst

Oudenaarde laat de bibliotheek onder handen nemen om er uit te kunnen pakken met heel wat nieuwigheden. In de nieuwe bib komen aparte en sfeervolle afdelingen voor kleuters, jongeren en volwassenen. Er zullen ook extra ruimtes zijn waar voordrachten of voorstellingen georganiseerd kunnen worden. 

Meest gelezen