Stromae wil opnieuw de wereld veroveren met nieuw album, tournee en optreden in Amerikaanse talkshow

Nadat hij in oktober onverwacht zijn nieuwe single lanceerde, heeft Stromae nu ook een nieuw album en een Europese tournee aangekondigd. Ook de Verenigde Staten wil hij blijven veroveren. Gisterenavond gaf hij een optreden in de Amerikaanse talkshow "The tonight show with Jimmy Fallon". 

Stromae is terug en het is duidelijk dat hij de draad opnieuw wil oppikken waar hij hem 5 jaar geleden heeft achtergelaten. Sinds zijn doorbraak in 2009 met "Alors on danse" werkte de Belgische zanger en muzikant gestaag aan een internationale muzikale carrière, maar die kwam in 2016 tot stilstand na gezondheidsproblemen, door bijwerkingen van een geneesmiddel tegen malaria.

In 2015 zat Stromae nog in de Amerikaanse talkshow van Jimmy Kimmel waar hij optrad voor 2,5 miljoen Amerikanen. Gisteren mocht hij zijn nieuwe single "Santé" brengen bij Jimmy Fallon, die gemiddeld 2,6 miljoen kijkers trekt per aflevering. 

Bekijk hier het optreden van Stromae in "The tonight show with Jimmy Fallon":

Ik ben zo blij dat ik dit kan aankondigen. Het is een tijdje geleden. 

Stromae

Via sociale media kondigde Stromae gisteren ook aan dat zijn nieuwe album "Multitude" op 4 maart volgend jaar in de rekken zal liggen. "Ik ben zo blij dat ik dit kan aankondigen. Het is een tijdje geleden. Tot gauw", zegt hij in een video op Instagram. 

"Multitude" is het derde album van Stromae na "Cheese" en "Racine carrée". Die bevatten hits als "Alors on danse", "Formidable", "Papaoutai" en "Ta fête", het officiële lied van de Rode Duivels voor het WK Voetbal in Brazilië.

Om zijn nieuwe album te promoten, komt er een tournee. Op 22 februari 2022 en op 15, 16 en 17 maart 2023 zal hij optreden in Paleis 12 in Brussel.

Deze zomer staat hij ook op enkele festivals, zoals Werchter Boutique, Les Ardentes in Luik, Sziget Festival in Boedapest en Rock en Seine in Parijs. Voor 2023 zijn er ook al tientallen optredens aangekondigd in Frankrijk en enkele in Zwitserland. Hij treedt ook op in Nederland, Portugal, Spanje, Italië en Duitsland.

De internationale zegetocht van Stromae, voor zijn jarenlange pauze

Na het grote succes van doorbraaknummer "Alors on danse" in heel Europa, en een hoop MIA-nominaties gaat de buzz rond Stromae een beetje liggen. Tot succesalbum "Racine carrée" uitkomt in 2013, met daarop onder meer de vier singles (en hits) "Papaoutai", "Tous les mêmes", "Formidable" en "Ta fête".  Een waanzinnige periode breekt aan voor de Brusselaar.

Enkele hoogtepunten:

  • In 2014 sluit Stromae het hoofdpodium van Rock Werchter af. Hij is de eerste Belgische artiest die bij zijn debuut op het festival de vierdaagse festiviteiten mag afsluiten én hij is de eerste Franstalige headliner in de geschiedenis van het festival. Stromae geeft er een memorabel optreden en lost de verwachtingen ruimschoots in, al moet programmator Herman Schueremans aan de buitenlandse headliners wel uitleggen waarom hij "een lokale artiest" het afsluitende concert laat geven.
  • In 2015 schrijft Stromae opnieuw muziekgeschiedenis, door als eerste Belgische artiest ooit met zijn eigen act Madison Square Garden in New York uit te verkopen. Goed voor 18.000 toeschouwers, en meer dan lovende recensies in de Amerikaanse pers. 
  • De wereldtournee rond succesalbum "Racine carrée" rondt Stromae eind 2015 niet toevallig af in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Een bijzonder symbolische plek voor de Brusselaar met Rwandese roots, want zijn vader werd er midden jaren 90 vermoord tijdens de genocide daar. Stromae past zijn ticketprijzen aan en charmeert de Rwandese bevolking met enkele woorden Kinyarwanda, een van de officiële talen van Rwanda.
  • Stromae stapelt de prijzen en onderscheidingen op in deze periode. In 2014 verzilvert hij al zijn 8 MIA-nominaties. In totaal heeft hij al 16 MIA's gewonnen, naast onder meer 3 Victoires (dat zijn de belangrijkste Franse muziekprijzen), een NRJ Music Award, en twee Ultratop Download Awards. Ook dit jaar maakt Stromae kans op 3 MIA's. 

Meest gelezen