basisschool Vlindertuin

Leerlingen en personeel van  basisschool Vlindertuin Averbode worden vandaag getest op corona

Alle leerlingen, leerkrachten en personeel van de basisschool de Vlindertuin in Averbode worden vandaag getest op corona. Het aantal besmettingen op de school nam zo snel toe dat beslist werd om een testteam van UZ Leuven in te schakelen.

In basisschool de Vlindertuin in Averbode nam de besmettingsgraad bij leerlingen en personeelsleden de afgelopen dagen toe aan een zorgwekkend tempo. “Momenteel tellen we verschillende positieve leerlingen en leerkrachten en plaatsten we reeds drie van de zes klassen in quarantaine", zegt directeur Jef Verdonck. Vandaag, donderdag, komt een testteam van UZ Leuven langs om alle betrokkenen te testen. Dat testteam bestaat uit studenten geneeskunde en verpleegkunde en kan in heel Vlaams-Brabant worden ingezet. 

Vrijblijvend

"Het afnemen van de test is vrijblijvend. Toch doen we een warme oproep dat zoveel mogelijk kinderen en personeelsleden zich laten testen. Alleen  zo krijgen we een volledig beeld van de besmettingen. De lagere school blijft op donderdag negen december en vrijdag tien december gesloten. De kleuterschool blijft na overleg wel open. Op dit cruciale moment kunnen we moeilijk noodopvang organiseren, dat zou een te groot risico betekenen voor verder verspreiding van het virus", aldus burgemeester Manu Claes (CD&V).

Nieuw overleg

Vrijdagnamiddag, als de testresultaten bekend zijn, is er een nieuw overleg met het agentschap Zorg en Gezondheid, de artsen van de eerstelijnszone, de burgemeester, de directie, het schoolbestuur, de preventiedienst KSD en het CLB.  Per klas zal dan bekeken worden of de quarantaine opgeheven kan worden of verder moet doorlopen.

Meest gelezen