Vat met salpeterzuur lekt in Kontich

De brandweer is bezig met het opruimen van een lekkend vat met salpeterzuur op een bedrijventerrein aan Neerland in Kontich. Het vat staat achter een gebouw waar vroeger een smelterij van metalen was. Twee bedrijven in de buurt zijn preventief ontruimd. Er is geen gevaar voor de gezondheid.

De brandweer is ter plaatse met speciale pakken en damt het gevaarlijke zuur in zodat het niet in de riolering of de gracht kan terechtkomen. Het zuur komt best niet met water in aanraking. Er zijn dampen vrijgekomen maar dat zorgt niet echt voor problemen. Het is niet duidelijk of het gaat om een vat dat er al een tijdje staat en dus afkomstig is van het bedrijf dat er vroeger was gevestigd. Enkele jaren geleden heeft het ook gebrand in de smelterij.

Meest gelezen