VRT NU vanaf nu ook rechtstreeks op televisie te bekijken

Vandaag wordt de langverwachte tv-app voor VRT NU gelanceerd. VRT NU is het online videoplatform van de VRT en was tot nog toe beschikbaar via pc, smartphone of tablet. Nu zullen kijkers VRT NU ook rechtstreeks op hun televisie kunnen bekijken. Vandaag wordt de app gelanceerd voor Android TV en op de nieuwste tv-boxen van Proximus en Telenet. Later volgen ook Orange, Apple TV en Samsung TV.

Via VRT NU kun je live de programma's volgen van Eén, Canvas en Ketnet. Je kunt er ook programma's herbekijken en krijgt er extra content uit het archief en van de radionetten. 

Via toepassingen als Chromecast of AirPlay was het al mogelijk om VRT NU op televisie te bekijken, maar dat zal nu nog eenvoudiger worden. De tv-app zal immers rechtstreeks beschikbaar worden op smart tv's en op de nieuwste tv-boxen van de telecomoperatoren. 

Nieuwe content op eigen tempo ontdekken

Frederik Delaplace, CEO VRT

"Onze gebruikers vragen al lang naar de mogelijkheid om VRT NU op het groot scherm te brengen", zegt Frederik Delaplace, CEO van de VRT. "We zijn dan ook enthousiast dat we die service nu heel laagdrempelig kunnen aanbieden. In het bijzonder omdat we dit samen met de lokale spelers doen."

"Zo kan iedereen via het grote scherm nog eenvoudiger en sneller genieten van alles wat de VRT te bieden heeft. Daarnaast geeft het de kijker ook de kans om nieuwe content, op eigen tempo, te ontdekken."

De lancering van de tv-app voor VRT NU gebeurt in fases. Eerst zijn de Android-toestellen en de nieuwste tv-boxen van Telenet en Proximus aan de beurt. Later volgt de ontwikkeling voor Orange, Apple TV en Samsung TV.

Kijkervaring verbeteren

De telecomoperatoren stappen hier graag in mee. "Onze klanten hebben vandaag al de keuze uit een brede waaier aan content van lokale en internationale applicaties zoals Amazon Prime, Disney+, Netflix, Streamz en YouTube en nu dus ook VRT NU", zegt Jim Casteele van Proximus. "Op die manier verbeteren we continu de kijkervaring voor onze klanten, op al hun schermen, én dragen we bij tot een sterker lokaal medialandschap."

Bij Telenet wordt het een en-en-verhaal. "Via de tv-box kunnen klanten al Streamz, Netflix, YouTube, YouTube Kids en Prime Video kijken. We zijn blij dat we dit aanbod van apps nu kunnen uitbreiden met VRT NU. Daarnaast blijven we het beste en nieuwste van de VRT-programma's bundelen in de zenderzone in ons tv-menu."

Bij Orange zal de tv-app in januari verschijnen. "We zijn erg blij dat we VRT NU kunnen integreren in onze nieuwe generatie tv-boxen. De kwalitatieve en lokale content die binnen de app beschikbaar is, zal een groot pluspunt zijn voor onze klanten."

Meest gelezen