Werken langs Albertkanaal in Herentals moet fietsen veiliger maken

De komende dagen wordt er gewerkt aan de fietssnelweg aan de Ringlaan, langs het Albertkanaal in Herentals. Er zullen binnenkort minder rijstroken voor auto's zijn. Zo krijgen fietsers meer plaats. 

Het gaat om het stuk vanaf het kruispunt met de Lierseweg en Hemeldonk tot aan het kruispunt met de Herenthoutseweg, goed voor 1 kilometer. Het maakt deel uit van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Hasselt. Om het voor fietsers veiliger te maken, worden ze op het nieuwe dubbelrichtingsfietspad met betonnen veiligheidsblokken afgeschermd van het autoverkeer. Door de werken zal er wel wat hinder zijn. Wie in de richting van Lille moet, zal moeten omrijden. Voor fietsers is de hinder beperkt. De werken duren ongeveer tien dagen. 

Meest gelezen