goffkein.pro

Zes Oost-Vlaamse gemeenten geven gratis advies aan gedupeerden van de Vlaamse Energieleverancier

De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth en Sint-Martens-Latem schieten in de bres voor hun inwoners die klant waren van de Vlaamse Energieleverancier. Via het samenwerkingsverband "Wonen Leie & Schelde" bieden de gemeentebesturen gratis advies aan, voor wie op zoek is naar een nieuwe leverancier van gas en elektriciteit.

Wonen Leie & Schelde is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth en Sint-Martens-Latem. Inwoners kunnen er - fysiek, digitaal en telefonisch - terecht met vragen over wonen, (ver)huren, enzovoort. Door het recente failissement van de Vlaamse Energieleverancier, geeft het verband nu ook gratis advies aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe leverancier van gas en elektriciteit. 

"Er zijn veel gedupeerden in onze regio", vertelt N-VA-schepen Kristof Agache uit De Pinte. "Die worden automatisch overgeschakeld naar de noodleverancier, Fluvius. Maar het zal financieel voordeliger zijn om naar een commerciële speler over te stappen. En wij willen hen begeleiden bij die overstap." 

V-test

"We raden de inwoners aan om hun keuze te maken op basis van de V-test", gaat Agache verder. "Dat is een test op de website van de VREG, waarbij objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit van alle energieleveranciers in Vlaanderen worden vergeleken. En op basis van je jaarlijks verbruik, kan je berekenen hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een energiecontract zou afsluiten.

Online sessies

Inwoners van die zes gemeenten die advies willen, of met vragen zitten over de V-test,  kunnen een speciale online sessie meevolgen. Agache: "Vanavond om 19.30 uur is de eerste sessie. Op maandag 13 december is er een tweede sessie, om 13 uur." Je kan de sessies meevolgen via deze link.  

Ook de mensen die digitaal minder sterk zijn, kunnen gratis advies krijgen bij Wonen Leie & Schelde. "Voor hen gaan we zitdagen organiseren, in elk van de zes gemeenten. Dan kunnen ze fysiek een sessie meevolgen. Coronaproof, uiteraard", benadrukt de schepen.

Meest gelezen