Facebook De Zonnegloed

Dierenpark De Zonnegloed vangt 8 verwaarloosde wilde dieren op: "De wolven werden als huisdier gehouden"

Het dierenpark "De Zonnegloed" in Oostvleteren heeft er in 1 klap 8 wilde dieren bij: 5 lynxen, 2 wolven en een puma. De dieren werden in Roemenië en Litouwen in beslag genomen en overgebracht naar West-Vlaanderen. 

De Zonnegloed vangt sinds kort 5 verwaarloosde lynxen, 2 wolven en dan ook nog een puma op. De dieren komen allemaal uit Roemenië en Litouwen, waar ze  in slechte omstandigheden leefden. De puma komt van een dierentuin uit Litouwen, waar hij slechte voeding kreeg. "Hij woog dubbel zoveel als eigenlijk mag voor zijn soort. De puma was zwaar obees", vertelt dierenverzorger Simon. 

De 5 lynxen, Korra, Zyra, Ozark, Ezra en Azura, werden in een soort kinderboerderij in Litouwen gehouden. "De eigenaar had in zijn achtertuin een illegaal kweekcentrum gecreëerd. De dieren waren er erg aan toe, want de verblijven waren veel te klein en één van de lynxen had een onverzorgde en vuile wonde aan de kaak. In het begin is het wat zoeken hoe we moeten omgaan met die nieuwe dieren, maar we hebben al ervaring met enkele grotere roofdieren", zegt Simon. 

Oorspronkelijk zouden er 7 lynxen gered worden, maar 2 dieren overleefden het niet. 

Wolven als huisdier

"Maar uiteindelijk was het vooral de vondst van de wolven, Arman en Malish, die de wenkbrauwen deed fronsen", zegt dierenverzorger Simon. "Een vrouw uit Roemenië hield de 2 wolven als huisdier, samen met een paar honden, katten en een das. Die das had één van de wolven gebeten. De vrouw is met de wolf naar de dierenarts geweest. Die dierenarts heeft dan de autoriteiten verwittigd. Uiteindelijk zijn de dieren via via bij ons in goede handen terechtgekomen."

Meest gelezen