Aandeel fabrikant van hometrainers neemt duik na aflevering van "Sex and the city"-opvolger

Het aandeel van de producent van hippe hometrainers Peloton nam vandaag een plotse duik op Wall Street. De aanleiding? De eerste aflevering van de nieuwe opvolgserie van "Sex and the city" in de Verenigde Staten. Daarin was een incident te zien met één van de hoofdpersonages tijdens zijn training op zo'n hometrainer. Spoiler alert!

In de eerste aflevering van "And just like that, het vervolg op de populaire serie "Sex and the city", sterft het personage John Preston, beter bekend als Mr Big, aan een hartaanval, na een stevige training op zijn Peloton-hometrainer.

Meteen na de aflevering, nog voor de opening van Wall Street, verloor het aandeel 10 procent. Het aandeel verloor nadien meer dan 5 procent en staat op het laagste niveau sinds mei 2020. Bovendien kreeg het aandeel ook nog eens een downgrade te verwerken van analisten.

De fietsenfabrikant Peloton was blijkbaar niet op voorhand ingelicht door HBO, de producent van de serie, over wat er precies met de hometrainer zou gebeuren. Het bedrijf kwam vandaag zelf met een officiële reactie. 

In een statement aan verschillende Amerikaanse media laat dokter Suzanne Steinbaum, cardioloog en lid van de wetenschappelijke raad van Peloton, weten dat de levensstijl van Mister Big aanleiding kan hebben gegeven tot de hartaanval. 

"Mr. Big had een extravagante levensstijl, met cocktails, sigaren en grote biefstukken. Het risico op een hartaanval was groot, zeker na een eerder hartprobleem in seizoen 6. "Het fietsen kan zijn hartaanval zelfs uitgesteld hebben", zegt Steinbaum.

Meest gelezen