Aannemer beschadigt waardevolle laanbomen in Eisden-Tuinwijk

In Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) heeft een aannemer een sleuf getrokken, rakelings naast de waardevolle laanbomen. Buurtbewoner Jan Van Reusel vreest dat de bomen daardoor zullen verzwakken en afsterven, en hij dreigt met juridische stappen. Want enkele jaren geleden beloofde de gemeente om de bomen intact te laten. 

Toen de gemeente Maasmechelen enkele jaren geleden de bomen in de Paul Lambertlaan in de tuinwijk in Eisden begon te kappen, vocht buurtbewoner Jan Van Reusel die vergunning daarvoor aan. En met succes. Nadien werden er afspraken gemaakt tussen het wijkcomité en Maasmechelen. 

De gemeente beloofde om de waardevolle te laten staan en goed te verzorgen. "Die afspraken worden niet nageleefd," vindt Van Reusel. "Ze graven sleuven pal langs de bomen, daardoor worden de wortels beschadigd. De bomen zullen zo verdwijnen, zonder ze te moeten kappen."

(lees verder onder de foto)

radio 2

Burgemeester Raf Terwingen spreekt tegen dat de sleuven vlak langs de bomen zijn gegraven. Hij zegt dat de aannemer anderhalve meter van de bomen moet blijven. De waterleiding moest vernieuwd worden in de straat, zo besluit de burgemeester, omdat er lekken waren. 

Meest gelezen