gettyimages

Anja uit Londerzeel kan niet blijven werken omdat ze haar diploma niet meer vindt: "Te gek voor woorden"

Anja Van Hove uit Londerzeel werkte tot voor kort in het Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht. Maar daar kon ze niet blijven omdat ze haar diploma van 34 jaar geleden niet kon voorleggen. “Triestig, want ze zoeken zo veel volk in het onderwijs, zeker in Brussel”, zegt Anja.

Anja is 52 jaar en had een tijdelijke job op het secretariaat van de school in Anderlecht. Een job die ze heel graag deed. “Het was mijn ding en toekomstgericht wou ik er ook graag blijven. Maar omdat ik mijn diploma niet kan tonen, kan ik dus niet blijven”, zegt Anja. “Dat diploma is 34 jaar geleden uitgereikt, door te verhuizen vind ik het niet meer. Ik heb in die 34 jaar ook nooit mijn diploma ergens moeten tonen.”

Beluister hier Anja haar verhaal en lees verder onder het geluidsfragment:

Anja probeerde haar diploma via haar vroegere school weer op te snorren: “Maar het gaat om een gehomologeerde school, een privéschool die van de staat geen subsidies heeft gekregen en daarom keuren ze dat diploma ook af.”  

Nochtans heeft Anja werkervaring genoeg. Ze werkte 34 jaar lang in verschillende sectoren, en was zelfs even leidinggevende. Ook in de Sint-Niklaasschool waren ze erg tevreden over Anja: “Een vlotte vrouw die goed met de kinderen overweg kon”, zeggen ze daar. Maar helaas voor Anja zijn de regels streng. “Ik zou nu een jaar opnieuw moeten gaan studeren voor iets dat ik eigenlijk al heb. Door gewoon een stom papiertje, kan ik mijn toekomst niet verderzetten in wat ik graag deed. Het is te gek voor woorden.”

Meest gelezen