Foto: Radio 2

Brand in school Sint Jozef Geel: “Vlotte en snelle evacuatie door onze brandoefeningen”

Vanmiddag is er in de school Sint Jozef in Geel een kleine brand ontstaan in de jongenstoiletten. De brandweer en de politie kwamen snel ter plaatse en de evacuatie verliep vlot.

Rond 12.45 uur is er brand ontstaan in de jongenstoiletten van de school Sint Jozef Geel in de Technische-Schoolstraat in Geel. De school heeft een capaciteit van 1.600 leerlingen, maar omdat het examenperiode is waren er slechts een honderdtal leerlingen aanwezig. In het schoolrestaurant waren wel enkele gepensioneerden een middagmaal aan het eten.

“We hebben heel snel iedereen kunnen evacueren. Alles is vlot en rustig verlopen en iedereen wist wat die moest doen door onze brandoefeningen”, vertelt Geert Vandecruys, pedagogisch begeleider en woordvoerder van de scholengroep. De brandweer heeft de brand snel geblust en de schade is beperkt. Er geraakte ook niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Op 22 februari van dit jaar was er ook een kleine brand in de toiletruimte van de school. Toen werd een toiletrol in brand gestoken. Ook toen werd een deel van de school geëvacueerd.

Meest gelezen