Cyclocross van Otegem tweede jaar op rij afgelast

Het bestuur van Otegem Cross heeft samen met de burgemeester van Zwevegem beslist om de veldrit op 10 januari 2022 te annuleren. Otegem Cross zou plaatsvinden de dag na het Belgisch kampioenschap in Middelkerke. Volgens de organisatie is het met de huidige coronamaatregelen onmogelijk om een volwaardige cross te organiseren. 

Ook dit jaar zal er in Otegem, deelgemeente van Zwevegem, geen herkansing komen van het BK veldrijden, dat traditioneel de dag ervoor plaatsvindt. Het is al de 2de keer op rij dat het organisatiecomité Otegem Boven de cross annuleert door de coronacrisis. Jaarlijks zakken er een 1000-tal toeschouwers af naar Otegem. "Wij kunnen onmogelijk in de gaten houden of iedereen zijn mondmasker wel goed draagt", zegt Stijn Coudyzer van Otegem Boven. 

VIP-tent met 200 gasten lukt niet

Maar ook voor de VIP-tent stond de organisatie voor een moeilijke keuze. "Normaal nodigen we zo'n 800 gasten uit, maar door de huidige coronamaatregelen mogen er maar 200 binnen in de VIP-tent. Dan is het heel moeilijk om te beslissen wie wel en wie niet binnen mag. Dat kunnen wij tegenover onze sponsors niet maken. We hopen dat iedereen in 2023 kan komen genieten van een volwaardige Otegem Cross", vertelt Coudyzer. 

Mathieu van der Poel was de laatste winnaar van de editie in 2020, gevolgd door Tim Merlier en Gianni Vermeersch. Alicia Franck won Otegem Cross bij de vrouwen voor Ellen Van Loy en de Britse Anna Kay.

Meest gelezen