James Arthur Photography

Gratis mondmasker voor alle lagereschoolkinderen in Willebroek

In Willebroek krijgen alle kinderen van de basisscholen een gratis mondmasker van de gemeente. Deze week worden zo'n 3.000 mondmaskers uitgedeeld aan de 9 basisscholen in de gemeente. Nu een mondmasker verplicht is voor kinderen vanaf 6 jaar is die hulp welkom, vinden de scholen.

Sinds woensdag 8 december zijn mondmaskers verplicht voor kinderen van 6 jaar en ouder. Daarom deelt de gemeente Willebroek deze week gratis mondmaskers uit in de 9 basisscholen, 2.875 in totaal. De scholen zijn blij met het initiatief. 

"De scholen zijn een beetje overdonderd door de nieuwe maatregel, dus voor ons is dit zeker welkom", zegt Ann Lowet, directeur van de Sancta Mariaschool. "De kinderen weten ook dat ze op het secretariaat terecht kunnen als ze hun mondmasker verliezen of als het vervangen moet worden. Maar al bij al gaan de kinderen er erg goed mee om, ook de kleintjes van het eerste en het tweede leerjaar doen het prima. Ze waren het snel gewoon."

De gemeente Willebroek koos voor mondmaskers op kindermaat van Think Pink. De opbrengst gaat naar de strijd tegen borstkanker. 

Meest gelezen