Foto: Radio 2

Grote streetartmuur in centrum Antwerpen wordt gesloopt 

Een van de grootste streetartmuren in Antwerpen gaat tegen de vlakte om plaats te ruimen voor een nieuwbouwproject. De muur staat op Oever, het plein tussen de Kloosterstraat en de Sint-Jansvliet. De muur werd 9 jaar geleden ontworpen door tekenaar Brecht Evens. 

De muurtekening sierde 9 jaar lang een gevel niet ver van de ingang van de Voetgangerstunnel. Evens gaf het werk de titel "Bruiloft". Maar gisteren kwam er een einde aan het huwelijk tussen het werk en de stad. De muur wordt nu gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproejct, dat zegt ATV.  Het project Den Oever bestaat uit 18  appartementen, 7 handelspanden en een aantal zorgflats van het Zorgbedrijf.  

Stripmuren.be komt op voor stripmuren in de stad Antwerpen. Op haar website zegt de organisatie dat het de eerste muur is die plat moet sinds ze 20 jaar geleden begon met het creëren van de kunstwerken. Volgens stripmuren.be is bijna twee jaar lang geprobeerd om met alle partijen een oplossing te vinden. 

Stad is nog niet uitgetekend

Nu de muur plat moet, blijft de organisatie niet bij de pakken zitten. Ze filmen de hele afbraak en zetten die dan online. Daarnaast zullen ze brokstukken van de muurtekening veilen. De organisatie maant het stadsbestuur overigens aan om de 13 andere muurtekeningen in de stad te beschermen als cultureel erfgoed. Die kunstwerken komen onder andere van de hand van Merho, Marc Sleen en Kim Duchateau. Fans kunnen ze allemaal zien op een heuse stripmurenwandeling.

Meest gelezen