Niet lopen, maar dansen tijdens De Warmste Week

Gloria Monserez, Stéphan Tanganagba en Kawtar Ehlalouch, de ambassadeurs van De Warmste Week, roepen iedereen op: dans tijdens De Warmste Week elke dag mee met DWW Radio. Dat maakte het trio vanmorgen bekend op MNM en Studio Brussel.

 Onder de noemer Iedereen Danst kan je elke ochtend om 10 uur mee dansen, daar een filmpje van maken en dat delen. Want al dansend kan je echt zijn wie je bent. Iedereen Danst maakt deel uit van De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT die loopt van 18 tot 24 december.

Al dansend kan je zijn wie je bent

Het idee van Iedereen Danst komt van Gloria, Stéphan en Kawtar zelf: "Tijdens De Warmste Week gaan wij de uitdaging aan om heel Vlaanderen aan het dansen krijgen. Om gewoon, al is het maar 10 minuten op een dag, even helemaal te kunnen doen waar je echt zin in hebt. Dus: partypeople: dansen maar!” 

Tijdens De Warmste Week gaan wij de uitdaging aan om heel Vlaanderen aan het dansen krijgen. Dus: partypeople: dansen maar!

© VRT

Dansen is goed voor ons fysiek én mentaal welzijn

Dat dansen een heilzame werking heeft op ons welzijn is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wanneer we bewegen - dus ook als we dansen - maakt ons lichaam endorfine aan, een neurotransmitter die pijnstillend werkt maar ook zorgt voor een gelukzalig gevoel. Met andere woorden: wie danst, voelt zich blij. Bovendien is dansen belangrijk voor je zelfbeeld en sluit daarom perfect aan bij het thema van deze De Warmste Week: kunnen zijn wie je bent. 

Door te dansen versterk je niet enkel je fysieke, maar ook je mentale gezondheid. 

Edith Van Dyck, Onderzoeker UGent

Dat bevestigt ook dr. Edith Van Dyck, postdoctoraal onderzoeker in de musicologie aan de UGent: "Door te dansen versterk je niet enkel je fysieke, maar ook je mentale gezondheid. Het is een ideale manier om alles even los te laten, je verbonden te voelen met anderen en een boost te geven aan je zelfvertrouwen. Alles samengenomen kan het je greep op het leven een stukje versterken."

Wil je meedansen?

Gloria, Stéphan en Kawtar roepen iedereen op om al dansend een filmpje te maken en dat te delen op je eigen socials met #kunnenzijnwiejebent of je filmpje te delen op www.dewarmsteweek.be.  Daar kan je ook laten weten waar, wanneer en met wie je gaat dansen. Wie weet komen Gloria, Stéphan en Kawtar dan wel bij je langs.  

In dit filmpje leggen Gloria, Stéphan en Kawtar alvast uit hoe je kan meedansen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen