Archiefbeeld van de Antwerp 10 Miles

Inschrijvingen AG Antwerp 10 Miles van start: "Opnieuw normale editie met 40.000 deelnemers"

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de volgende editie van de AG Antwerp 10 Miles op 24 april 2022. De organisatie mikt op zo'n 40.000 deelnemers. "Het is ondertussen al 3 jaar geleden dat we de 10 Miles nog eens kunnen houden op die traditionele datum in april", zegt organisator Greg Broekmans. 

In oktober was er nog een aangepaste versie van de Antwerp 10 Miles, met een beperkt aantal plaatsen. Op 24 april volgend jaar wil de organisatie opnieuw voluit gaan voor een normale editie, met zo'n 40.000 deelnemers. Om 11 uur gaan de inschrijvingen van start. "Heel wat mensen kijken er nu al naar uit en zitten erop te wachten, dus we verwachten al meteen enkele duizenden inschrijvingen", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. 

Heel wat mensen kijken er nu al naar uit dus we verwachten meteen enkele duizenden inschrijvingen

Greg Broekmans, organisator Golazo sports

Voor wie 16 kilometer net iets te veel van het goede is, zijn er andere mogelijkheden. "De succesformule blijft behouden. Naast de 10 mijl (16 kilometer) is er ook de Short Run van 6,8 kilometer en de Kids Run (1,8 kilometer). De start en finish is op Linkeroever en het parcours gaat langs de Kaaien en de Grote Markt, en door de Kennedy- en de Waaslandtunnel."

De 10 Miles worden ook populairder bij bedrijven. “Het event verwelkomt elk jaar steeds meer sportievelingen die deelnemen met hun bedrijf”, zegt Broekmans. “Meer dan 150 van die bedrijven gaan letterlijk ‘the extra mile’ en ontvangen hun lopers en sympathisanten in het gezellige bedrijvendorp, gelegen tussen start en finish.”

Wie zich graag wil inschrijven kan vanaf 11 uur terecht op de website van AG Antwerp 10 Miles.

Meest gelezen