foto ter illustratie

Man uit Tienen komt vast te zitten bij poging om sleutels uit keldergat te vissen

In Tienen heeft een man afgelopen nacht per ongeluk zijn sleutels laten vallen in een keldergat. Toen hij een poging deed om ze op te vissen kwam de man vast te zitten. 

"Rond tien voor vijf vanmorgen kregen we een oproep over een geknelde persoon", vertelt Julie Huygebaert van de politiezone Getevallei. "Toen onze ploeg ter plaatse kwam, stak een man tot aan zijn middel vast in een keldergat. Zijn sleutels waren per ongeluk in het keldergat gevallen en hij had zich in het gat laten zakken in een poging om zijn sleutels op te vissen."

Zelf politie gebeld

"De man heeft ons nog zelf kunnen bellen", gaat Huygebaert verder. "Maar we hebben de hulp van de brandweer moeten inroepen om hem te bevrijden.  Zij hebben het metalen kader van de opening met de slijpschijf opengemaakt. Na een klein half uurtje was de man uit zijn hachelijke positie bevrijd. Hij hield aan het incident geen verwondingen over."

Meest gelezen