Peter Malaise

Opnieuw geen Bommelsfeesten in Ronse: "Coronacijfers zijn te slecht"

In Ronse zullen er voor het tweede jaar op rij geen Bommelfeesten zijn in januari. "De coranacijfers zijn te slecht en het is te moeilijk om een veilig evenement te organiseren volgens de huidige maatregelen", verklaart de stad. 

 

Voor het tweede jaar op zij geen Bommelsfeesten in Ronse.De Raad der Bommels zoekt wel een alternatief programma, het koningspaar wordt  aangesteld. 

Het is nu helemaal zeker dat er geen Bommelfeesten zijn in januari. De coronadreiging voor een afgelasting was er al een hele tijd maar nu is er dus een definitieve beslissing. "Het is gewoon niet mogelijk om de feesten veilig te organiseren", zegt schepen Ingace Michaux (CD&V). "Er komen duizenden mensen naar de stoet kijken en er is een afsluitend evenement op de markt met nog eens tot 9.000 bezoekers. Dat is gewoon niet te verantwoorden nu." 

"We zijn alternatieven aan het uitwerken"

"We denken nu na over alternatieven om toch iets te kunnen doen. Vorig jaar losten we het bijvoorbeeld op door met het Bommelskoppel op een kar door de straten van de stad te rijden. Het is nog niet duidelijk hoe we het nu gaan doen maar er zal sowieso wel iets in de plaats komen", zegt Michaux nog.  De stad benadrukt dat er geen extra regels zijn voor de horeca. "Zij moeten zelf hun verantwoordelijkheid nemen." De Bommelfeesten zouden normaal gezien doorgaan in het tweede weekend van januari. 

Meest gelezen