Politie Voorkempen arresteert verschillende mensen in onderzoek naar illegale drug sloth juice

Politiezone Voorkempen heeft al verschillende mensen gearresteerd in het onderzoek naar de illegale drug sloth juice. Dat is een synthetische cannabis die gebruikt wordt om te vapen. Het onderzoek kwam er na enkele meldingen uit scholen in Malle, over jongeren die onder invloed waren van de nieuwe drug.

Het vapen van sloth juice is een vrij nieuw fenomeen. De politiezone Voorkempen startte samen met het Antwerps parket enkele maanden geleden een onderzoek naar de illegale drug. er waren twee meldingen binnen gekomen van scholen in Malle, over jongeren die onder invloed waren van die drug. Nick Crols van politiezone Voorkempen:

Huiszoekingen

Een leerkracht van een school in Malle liet aan de politie weten dat een minderjarige leerling onder invloed was van de nieuwe drug. Een maand later volgde een tweede melding. "Naar aanleiding van die twee meldingen heeft de politie verschillende huiszoekingen gedaan bij mensen thuis en in een nachtwinkel", vertelt Nick Crols van politiezone Voorkempen. "Dat heeft geleid tot een aantal arrestaties. Intussen is de drug blijkbaar nog maar moeilijk verkrijgbaar. Dat is zo sinds onze politiezone gestart is met de acties daarrond."

Het onderzoek naar sloth juice gaat voort. De politie vraagt iedereen om alert te blijven voor nieuwe synthetische drugs en om ze te melden bij de politie.   

Meest gelezen