PXL-student Mike test positief en ziet grote Formule 1-finale aan zijn neus voorbijgaan: “Balen is zacht uitgedrukt”

PXL-student Mike Hahn zou dit weekend in Abu Dhabi de grote Formule 1-clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vanop de eerste rij kunnen volgen, maar corona besloot daar anders over. Hij testte positief bij vertrek. 

Als een Formule 1-fan de kans krijgt om een van de spannendste seizoensfinales ooit in het echt bij te wonen, zegt die zeer waarschijnlijk geen nee. Elektromechanicastudent Mike Hahn kon echter niet anders. Toen hij wilde vertrekken naar Abu Dhabi, testte hij positief op het coronavirus. “Ik baal wel echt dat ik zo een spannende finale moet missen”, zegt Hahn, afkomstig van Zoutleeuw. 

Dit weekend had ik de race echt vanop de eerste rij kunnen volgen

“Ik werk eigenlijk al drie jaar voor de Formule 1”, legt Hahn uit. “Ik installeer sensoren rond het circuit die de passage van mensen meten, voor de marketing van de Formule 1. Ik mag regelmatig meegaan op verplaatsing en dit jaar mocht ik dus ook mee naar de grote finale in Abu Dhabi. Het is jammer dat ik de race nu vanachter mijn televisiescherm moet volgen.”

“Dit weekend had ik de race echt vanop de eerste rij kunnen volgen”, zegt Hahn. “Ik begin vaak donderdag al met het installeren van sensoren waardoor ik op zaterdag en zondag kan genieten van de race zelf.”

Nek aan nek

Max Verstappen en de Brit Lewis Hamilton beginnen dit weekend aan de race met elk evenveel punten en dat zorgt ervoor dat de rivaliteit tussen de twee coureurs zijn hoogtepunt bereikt. Verstappen is de eerste Nederlander die kampioen kan worden, maar Hamilton wil absoluut de eerste Formule 1-coureur worden met acht wereldtitels. Het zal dus een zeer spannende race worden. Hahn denkt alvast dat er een grote kans is op een botsing tussen die twee. “Het is een speciale strijd”, zegt Hahn. “Ik hoop dat Max Verstappen gaat winnen, maar het is een gewaagd circuit. Er zijn veel scherpe bochten en daar is Max heel goed in, maar er is ook een lang, recht stuk en ik denk dat Hamilton daar veel tijd gaat kunnen goedmaken.” Zondag zullen we te weten komen wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen. 

Meest gelezen